Strona główna Członkowie Klubu Kontakt Zaloguj
     
 

Kulinaria i wino - Polędwiczki a'la ogon:)

13.11.2012 20:16

Inspirując się polędwiczkami w marynacie ale również z pewnymi wpływami ogona stworzyłam takie oto danie:
Polędwiczki a'la ogon - bo do ogona podobne:)
Zamarynowalam polędwicę w oliwie czosnku rozmarynie i tymianku, następnie zawinęłam w szynkę parmeńską, skropiłam oliwą z oliwek (moje ostatnie odkrycie w atomizerze) na środku renety i rozmaryn z tymiankiem. Zrobiłam sos pomidorowy na zasmażce też z tymiankiem. Podane zostało z ryżem. Niestety zdjęcie jest przed wizytą w piekarniku, jak wyjęłam rodzina się rzucila i nie zdążyłam zrobić:)

13.11.2012 22:09
No OK, ale co dalej? :) Na ile stopni/ na ile czasu w piekarniku? :)

13.11.2012 22:44
Dałam na 200 ale po 10 min zmniejszyłam do 190, było 35 min w piekarniku - polędwiczki były raczej mniejsze. W tym 5 ostatnich minut dałam na grzanie tylko dolne żeby parmeńska nie zrobiła się skwarkiem ale żeby była lekko chrupiąca. Może spróbuję z bekonem następnym razem - z ciekawości.

13.11.2012 22:55
Ale pomysł rewelacja. Ja ostatnio oglądając mastechefa podpatrzyłem krewetki owinięte w parmeńskąTylko z tego co pamiętam to nie przepadasz za skorupiakami ;)

14.11.2012 00:52
Leżęboski pomysł ... widzę, że ogony inspiruja ;P


Nie możesz dodawać nowych wątków
Nie możesz dodawać nowych postów
Nie jesteś moderatorem