Strona główna Członkowie Klubu Kontakt Zaloguj
     
 

Kulinaria i wino - Quiche z łososiem

18.11.2012 23:13

Zaskoczyłem sam Siebie, iż jeszcze nie wrzuciłem tu standardu pt "Uda się zawsze" :)

Ciasto jak do Quiche z soczewicą, na etapie wyrabiania dodajemy majeranek, pieprz, rozmaryn. Po podpieczeniu układamy plastry łososia ( 200 g ) , szpinak, pokrojone oliwki, trochę kaparów. Zalewamy masą śmietanowo-jajeczno-serową , układamy pomidorki i znowu do piekarnika 180 st ok 35-40 minut.

Z uwag ...nie solić ! Łosoś, kapary i parmezan załatwią sprawę, aż nadto.

Aktualnie popijam Retsiną , ale SB, GV, CH czy Albarino będzie idealne.








19.11.2012 14:14
Muszę się wreszcie nauczyć robić te tarty! :] Przepisy podane jak na tacy, a ja się ciągle lenię ;]
ps. gdzie i jaką najlepiej kupić formę do tart? -> może od tego zacznę heh ;)

19.11.2012 23:54
Zabierz się, bo to proste i pysze przepisy :). Forma musi być metalowa, żadne ceramiczne czy gumiaste :) Ja kupiłem w TK MAX , lada dzień kupię w Makro kolejną :)

20.11.2012 09:23
Ok, dzięki ;)


Nie możesz dodawać nowych wątków
Nie możesz dodawać nowych postów
Nie jesteś moderatorem