A pochwalić się przepisem można? :)
Ja od dłuższego czasu przymierzam się do powtórki prostego bolognese plus Sangiovese,
poza tym notoryczny brak czasu- co wybrać, praca, znaczki, ogródek czy kuchnia? ech....
Miśku nie czy można, tylko trzeba, należy, powinieneś :) U mnie od tygodnia nuda , nie mam czasu i w kółko szparagi z jajkiem sadzonymCo w.w przepisu , miałem robić cos podobnego z przepisu mlanuszka/konwalia - masełko/oliwa z czosnkiem, szpinak, szparagi, wino ... i znowu zagęścić masłem... ale miałem za dużo rzeczy i wyszło to co widać na FB :P
Przepis: szparagi zielone pokrojone plus cukinia też pokrojona na ok 5 min na oliwie, zdjąć z patelni dodać masło na to szalotka na to ryż do risotto potem wino (szklanka) i rosołek (zrobiłam rosołek z dodatkiem szparagów) ok litra. I Tak pół godziny zabawy w dolewanie rosołku. Potem dodajemy szparagi z cukinią pieprz sól świeży tymianek i jeszcze 5 minut. No i na talerz podypać parmezanem i świeżo zmielonym pieprzem
Do tego genialnie się komponowało Vinho Verde Torre de Menagem 2012