Strona główna Członkowie Klubu Kontakt Zaloguj
     
 

Kulinaria i wino - Tagliata di manzo na rucoli i pomidorami

09.06.2013 20:29

Jedno z moich ulubionych dań - tagliata di manzo.

Tradycyjnie przygotowujemy polędwicę - patelnia/piekarnik (opisywałem tutaj). Kolejno na patelni z oliwą przesmażamy kilka ząbków czosnku, wrzucamy wcześniej zgrzaną i pokrojoną ciabatkę, a następnie pomidory. Kilka chwil na patelni i wszystko jest gotowe ;)

09.06.2013 20:30
Dwa steki (najpierw patelnia, potem piekarnik).

09.06.2013 20:32
Polędwicę po wyjęciu z piekarnika kroimy w paski i układamy na talerzu.

09.06.2013 20:40
Na sam koniec tagliatę warto posypać płatkami parmezanu o których ja niestety zapomniałem i później już nie chciało mi się lecieć do sklepu ;)

10.06.2013 10:32
I tak bez wina?

10.06.2013 13:32
Jakoś tak wyszło ;]

10.06.2013 15:50
Wątroba też człowiek, odpoczynek się należy!


Nie możesz dodawać nowych wątków
Nie możesz dodawać nowych postów
Nie jesteś moderatorem