Strona główna Członkowie Klubu Kontakt Zaloguj
     
 

Kulinaria i wino - Kotlet de volaille, ryż i sałatka - jakie wino?

07.07.2013 13:16

Kotlet de volaille w trakcie robienia. Do tego ryż, sałatka (pomidor, ogórek). Jakieś wino polecicie?

07.07.2013 13:53
Swoją drogą znalazłem bardzo fajny portal kulinarny - http://pozytywnakuchnia.pl/kotlet-de-volaille/

07.07.2013 20:17
Zgodnie z przepisem Doroty Kamińskiej z bloga Pozytywna Kuchnia przyszykowałem składniki na farsz: czerwona cebula, czosnek i natka pietruszki.

07.07.2013 20:18
i masło oczywiście.
Wszystko wymieszałem (zapomniałem skropić cytryną).

07.07.2013 20:19
Umyłem i oczyściłem piersi z kurczaka, a następnie tłuczkiem starannie je rozbiłem :)
Niestety były małe więc miałem kłopot z zawijaniem i musiałem użyć sporo wykałaczek :]

07.07.2013 20:20
Nie wyszły mi niestety tak pięknie zarumienione jak na filmiku instruktażowym, ale były całkiem znośne ;)

07.07.2013 20:22
I na talerzu kotlety uzupełnione ryżem i prostą sałatką z pomidora i ogórka małosolnego.

07.07.2013 20:23
A wino? Był szprycer z Sylvanera z Biedronki :)

07.07.2013 23:19
Mnie się wydaje, czy nie sparzyłeś pomidorów? ;)

07.07.2013 23:50
... a co Mike skórka Ci siada na żołądkuja nigdy nie obieram , ale przyznaje z ... lenistwa ;)

08.07.2013 01:04
dominikw napisał:

... a co Mike skórka Ci siada na żołądkuja nigdy nie obieram , ale przyznaje z ... lenistwa ;)


Nie siada, a pomstuje "czemuś mnie zostawił" ;)

08.07.2013 09:27
Ha! Pomidory obrane :D

08.07.2013 20:05
Na drugi dzień też były dobre ;)

19.09.2013 09:10
Wygląda smakowicie, dobrze, że już jestem po śniadaniu. :)


Nie możesz dodawać nowych wątków
Nie możesz dodawać nowych postów
Nie jesteś moderatorem