Strona główna Członkowie Klubu Kontakt Zaloguj
     
 

Hyde Park - Kulinaria i wino ?

07.03.2012 00:50

To może teraz na prośbę Dominika :P , dział Kulinaria i wino, na pewno nie tylko ja spędzam godziny w kuchni, więc moglibyśmy sie podzielić co dobrego robimy i z czym pijemy ? Dziś polecam na wstępie Tarte ze śliwkami i kremem pâtissière z nutą cynamonu https://www.facebook.com/photo.php?fbid=387989317897453&s... i Tokaj Aszu.
Co Wy na to ?

07.03.2012 09:19
Dla mnie bomba ;)

Ale na forum? Wrzucamy: co dziś upichciłem i jakie wino wypiłem? :)

07.03.2012 12:13
Kanapki i herbata?

07.03.2012 13:27
i tak cały dzień?

07.03.2012 13:28
bywa i tak, niestety

07.03.2012 13:46
Szaleństwo ... ale wino do herbaty czy do kanapki :P

Jak pomysl przejdzie zrób Pawle po prostu dział Kulinaria i wino, potem kto ma jakieś ciekawe przepisy i połączenia z winem, niech wrzuca juz w tym dziale z tytułem" Nazwa jedzonka" , poda wino, inni mogą juz dyskutować wtedy na dany temat ... bo chyba robienie kolejnych wątków tematycznych w środku nie ma na razie sensu, bo nie wiadomo jak to sie rozwinie, a dział typu "codziennego" cos czuję, że stałby się moim blogiem ;), zeby było od razu coś wiecej mogę powrzucać swoje "dokonania" z FB ;)

07.03.2012 14:09
Moim zdaniem też robienie kolejnych wątków nie ma sensu. Zrobię w takim razie coś takiego :)

07.03.2012 14:10
Czekaj, czekaj. To zrobię w hyde parku wątek o nazwie "Kulinaria i wino" i jedziemy :)?

07.03.2012 15:01
Kulinaria i wino.....
Pierwsze połączenie o którym pomyślałem to tiramisu zrobione przez moją własną osobistą żonę plus sherry pedro ximenez przytargane przeze mnie :)

07.03.2012 15:11
no to jak żona jeszcze raz zrobi tiramisu to rób foteczkę ;)

07.03.2012 15:14
Żonie, czy tiramisu?

Być może "tiramisu" jest nieco na wyrost-składniki to biszkopty, mascarpone, jajka wiejskie, kawa, amaretto (choć spróbuję teraz z sherry), kakao. i to chyba tyle.

Acha- NIGDY nie próbujcie łączyć ptasiego mleczka z Syrah :)

07.03.2012 15:17
Moim zdaniem to tiramisu nie jest na wyrost. ;)

Ja jedynie amaretto zamieniłbym marsalą. I jeżeli jesteśmy aż tak precyzyjni to z tych wiejskich jajek wziąłbym tylko żółtka i dosypał cukier

07.03.2012 15:22
być może, przez ramię czasami zaglądam, całej receptury nie znam :)

07.03.2012 16:03
Jak w Hyde Parku kulinaria i wino, Hyde Park to dla mnie OT do wina, a kulinaria raczej nie,a zdjecia oczywiście żony ;)

08.03.2012 09:28
Zbyszek ma 2 metryZapomniałeś?

08.03.2012 10:42
sam proponował ;)

08.03.2012 15:25
Pawle, jak się nie ma czego wstydzić to można pokazywać ;)
2m ale bez kilku cm, przy Prokopie bym wyglądał jak Hołownia :D

08.03.2012 15:56
Bez kilku cm to i ja mam dwa metry ;)

09.03.2012 12:57
I jak obrady ?

23.03.2012 23:27
Pomysł padł ?


Nie możesz dodawać nowych wątków
Nie możesz dodawać nowych postów
Nie jesteś moderatorem