08.05.2012 22:46
Sałata lodowa - drzemy na kawaleczki do tego rukola też wytarmoszona robimy sosik - oliwa z oliwek plus ocet balsamiczny ( Aceto modena riserva speciale najlepiej) pieprz świeży oregano i tymianek plus trochę cytryny i ulubine czerwone też odrobinę. Na patelnię prażymy co lubimy - ja słonecznik i dynię. Myjemy pomidorki koktailowe (polecam polskie bardzo dobre) odcedzamy kuleczki mozarelli na sałatę sos potem pomidorki i mozarelle i posypujemy prażonymi. Na górę listki bazylii i gotowe. Można jeszcze na sałatę wrzucić potartą rzodkiewkę kto lubi, czasem do rukoli dorzucam też bazylię, innym razem zamiast koktailowych syczone. Wino - kto co lubi pełna dowolność, jako że jest to u mnie przeważnie przystawka podaję to co do dania głównego. Fajne jest w tej sałatce że można kombinować, byle sos był idealny.
Dania główne w natępnych odcinkach:)