Strona główna Członkowie Klubu Kontakt Zaloguj
     
 

Kulinaria i wino - Spaghetti z krewetkami i szpinakiem w sosie śmietanowym

11.06.2012 13:18

Żadnej fotki nie ma, ponieważ wszystkie wyszły fatalnie

Na oliwie przesmażamy szpinak w liściach Bonduelle z czosnkiem. Po chwili dorzucamy posiekanego w kostkę pomidora.
Na drugiej patelni na oliwie przesmażamy obrane krewetki (zawsze kupuję surowe/mrożone w całości, więc jest trochę zabawy) i gdy tylko zmienią kolor dorzucamy posiekany czosnek i po chwili masło.

Ostatnim krokiem jest przerzucenie zawartości pierwszej patelni do drugiej i podlanie odrobiną śmietany (18% łaciate) i kilku kostek... sera Gruyere-> to taki mój nowy pomysł.

Oczywiście wszystko wcześniej solimy i pieprzymy, ale tego chyba nie muszę pisać ;)

Do makaronu piliśmy podstawowego Moet'a. Wyszło super

26.05.2013 23:47
Dzisiaj była powtórka tylko zamiast spaghetti było farfalle. Jest też fotka ;)

Do tego Vino Spumante Brut Abbazia z dobrewina.pl

29.05.2013 16:09
krewetki chyba wyszły ze spaghetti wczoraj, bo same łby widzę ;-)

30.05.2013 01:02
Łby do ozdoby ;)
Zawsze obieram krewetki (usuwam to co niepotrzebne) i smażę je z kilkoma głowami, ponieważ podobno w nich znajduje się najwięcej smaku ;)

03.06.2013 16:29
Trochę "weselsza" fotka ;)


Nie możesz dodawać nowych wątków
Nie możesz dodawać nowych postów
Nie jesteś moderatorem