Strona główna Członkowie Klubu Kontakt Zaloguj

Hyde Park - Jak wyleczyć łuszczycę skóry głowy bez sterydów

23.05.2025 08:56

Walka trwa a efektów brak próbowałam chyba wszystkich możliwych zaleceńy z tym że o ile uda mi się usunąć łuskę o tyle zaczerwieniania zostają i wszystko powraca po czasie staram się z tym żyć ale ciągle swędzenie i ta bezsilność że nawet nie można tego dobrze nawilżyć bo we włosach. Jakieś porady co stosować na codzień ? Czy jest sens iść do dermatologa? W swoim czasie nachodzilam się dość sporo a żaden mi nie pomógł i szczerze boje się spróbować

23.05.2025 12:23
obrazek
Trzeba zaciągnąć porady dobrego dermatologa. Miałam dokładnie takie problem z łuszczyca na mojej skórze głowy, a teraz oczywiście mi powraca, ale jestem w stanie nad tym zapanować i wyglada to o niebo lepiej.
Na stosuje emulsję Psorisel do zdjęcia łuski która zalecił mi mój dermatolog.
Myje włosy co dwa dni szamponem dziegciowym. Chociaż Psorisel też planuję kupić i wypróbować jak działa.
Cygnolina tez jest dobra na głowę w płynie.
A jak zejdzie mi łuska wtedy nakładam stered na tyle dni ile mo tam wyznaczy lekarz. Najbardziej pomaga mi Betacal. To żel ale mega tłusty i ciężko się zmywa, ale za to ulga nie do opisania.

30.05.2025 14:15
Plyn i szampon Psorisel próbowałaś? Obie rzeczy typowe na łuszczycę skóry głowy. Ewentualnie z tańszych rzeczy to czy próbowałaś płynną cygnolinę ?

30.05.2025 14:21
Ja smaruje płynem Psorisel z apteki: https://www.apteka-melissa.pl/produkt/verdelab-psorisel-night-solution-plyn-na-luszczyce-skory-glowy-150-ml,76724.html
Codziennie np na noc i rano zmywam
Płyn nakłada mi siostra lub partner
Odrzelają ładnie kosmyki włosów od skóry i na samą skórę nakładają. Dzięki temu nie zażywa się tak dużo tego płynu
A do mycia głowy stosuje szampon dla dzieci od pierwszego dnia życia, jest delikatny i nie podrażnia skóry