Strona główna Członkowie Klubu Kontakt Zaloguj

Kulinaria i wino - Pełnomocnictwo do zameldowania dziecka

20.02.2026 17:52

Доброго ранку!
Ми з чоловіком розлучені, син живе зі мною у Варшаві. Колишній чоловік залишився в Україні. Зараз нам потрібно виписати сина з його квартири і прописати в моїй новій квартирі в Києві. Він не проти, але особисто приїхати не може. Чи можна зробити довіреність на мене, щоб я сама зайнялася реєстрацією дитини в Україні? І чи визнають такий документ у ЦНАПі?

20.02.2026 17:57
Вітання! Так, це цілком реально зробити дистанційно. Колишній чоловік може оформити на вас довіреність на реєстрацію місця проживання дитини. У ній важливо чітко прописати, що він надає вам право зняти сина з реєстрації за його адресою та зареєструвати за вашою новою адресою в Києві. Також варто додати повноваження на подання заяв, отримання довідок та підписання всіх необхідних документів у ЦНАПі чи інших органах.

Моя знайома була в точно такій самій ситуації – розлучення, дитина з нею в Польщі, а прописана в батька в Україні. Вони звернулися на сайт - https://www.expert-docs.com/varshava/
Колишній чоловік заповнив заявку, отримав готовий текст довіреності українською, завірив у нотаріуса в Україні (бо він там був) і надіслав їй скан. Вона роздрукувала і без проблем перереєструвала дитину в Києві. Жодних зайвих питань у ЦНАПі не виникло. Тож у вашому випадку чоловік може зробити те саме, тільки в зворотному напрямку – ви будете довіреною особою. Головне – зробити документ правильно з першого разу.