Opis
Słodkie 2009 z późnych, selekcjonowanych gron
Gleba
Żwiry i czarnoziem
Produkcja
60% gron pokrytych szlachetną pleśnią, krótki okres fermentacji zakończony tłoczeniem, fermentacja w zbiornikach fermentacyjnych ze stali szlachetnej w ok. 20° C, dojrzewanie w kadzi ze stali szlachetnej;
Opis produktu
Intensywny, złocistożółty kolor; owoce egzotyczne jak liczi i marakuja, subtelne nuty miodowe; bardzo skoncentrowane i złożone; w ustach również niezwykle egzotyczne, delikatne nuty cytrusowe, średniej mocy; długi finisz.
Wino i potrawy
dobrze pasuje do deserów owocowych (zwłaszcza tych z kuchni azjatyckiej)
zalecana temperatura podania: 8° C
Parametry
Alkohol: 12,0% obj.
Cukier resztkowy: 150 g/l
Kwasowość: 7,8 g ...
Słodkie 2009 z późnych, selekcjonowanych gron
Gleba
Żwiry i czarnoziem
Produkcja
60% gron pokrytych szlachetną pleśnią, krótki okres fermentacji zakończony tłoczeniem, fermentacja w zbiornikach fermentacyjnych ze stali szlachetnej w ok. 20° C, dojrzewanie w kadzi ze stali szlachetnej;
Opis produktu
Intensywny, złocistożółty kolor; owoce egzotyczne jak liczi i marakuja, subtelne nuty miodowe; bardzo skoncentrowane i złożone; w ustach również niezwykle egzotyczne, delikatne nuty cytrusowe, średniej mocy; długi finisz.
Wino i potrawy
dobrze pasuje do deserów owocowych (zwłaszcza tych z kuchni azjatyckiej)
zalecana temperatura podania: 8° C
Parametry
Alkohol: 12,0% obj.
Cukier resztkowy: 150 g/l
Kwasowość: 7,8 g/l