Strona główna Członkowie Klubu Kontakt Zaloguj
     
 

Kulinaria i wino - Bakłażany

10.11.2012 12:12

Wczorajszy wieczór spędziliśmy w towarzystwie bakłażanów zapiekanych z farszem z miesa mielonego, pomidorów, usmażonego na oliwie na czosnku i cebuli z dodatkiem ziela angielskiego, zielonej pietruszki, liści laurowych, cynamonu, pieprzu i soli. Po dodaniu farszu do wydrążonych baklażanów posypujemy serem (ja dodalam mieszankę twardego sera Bursztyn i mozarelli) i do piekarnika na 190 stopni na ok pół godziny. Ale się zrobiło wakacyjnie w ten zimny listopad...Wino Undurraga Merlot 2011 - zakupione w Almie na promocji za...12,50! to nie pomyłka pisarska - pycha i danie i wino

10.11.2012 12:15
U mnie też były wczoraj bakłażany zapiekane z serem i grzybami, a do tego Suipacha Malbec.

10.11.2012 12:26
Fajne mini pomidorki ;)

10.11.2012 12:39
Cudne aż żal jeść:) - zachwyciłam się nimi na targu wczoraj.

11.11.2012 11:16
Lubię nadziewane bakłażany, osobiście jeszcze zawsze do tego sosik pomidorowy :) Dostałem SMS z ALMY,ale piwniczka pełna, a poza tym jakoś boję się takich promocji, pijalne te wina ?


Nie możesz dodawać nowych wątków
Nie możesz dodawać nowych postów
Nie jesteś moderatorem