Strona główna Członkowie Klubu Kontakt Zaloguj
     
 

Wasze komentarze - Komentarze do "Panel degustacyjny Klubu Nasze-Wina, sesja XXXIII, 13 grudnia, 2012 r."

Zobacz komentowany obiekt

17.12.2012 15:28

Na propozycję łączenia barszczu z winem pewnie niejednej osobie korkociąg z ręki wypadł ;)

17.12.2012 15:36
Dlaczego? Jeśli chodzi o czysty barszczyk kolory to zgodność kolorystyczna z bordo jest duża ;)

17.12.2012 17:44
Ja proponuję najpierw barszczyk a dopiero do dania głównego wino. Mam wątpliwości połączenia z pierogami (kapusta i grzyby) ale z rybą - na pewno. A nic Panowie nie piszecie o deserach? Tort makowy z kremem kawowym i sernik z rodzynkami u Nas będzie - nie wiem co się nadaje?

17.12.2012 22:00
Rioja, nie sięgam daleko, jeśli chodzi o wino do tortu makowego z kremem kawowym - Porto Tawny, a do sernika z rodzynkami (znam wersję "plus włoskie orzechy") - sprawdza się u mnie np. sherry pale cream lub madera malmsey.

17.12.2012 22:45
Trzeba zacząć od odwiedzi na pytanie czy lubimy wina wzmacniane? Jeżeli nie to porto czy sherry odpada. A może lepiej tokaj lub auslese?

17.12.2012 22:55
Czy lepiej/gorzej jest tylko jeden sposób, żeby się przekonać ;)

17.12.2012 23:15
Pawle "przyłóż się" do Porto, naprawdę fajne wina , idealne na obecna porę roku.

18.12.2012 10:20
Może jak pojadę na wakacje do Portugalii to spróbuję. Tutaj mam za dużo zapasów ;)

18.12.2012 21:40
Fakt, że dobrze spróbowac takie 10-20 letnie, ale bardzo fajny jest Sandeman http://www.nasze-wina.pl/core/wine/11646/ jak Ci nie posmakuje, masz genialne wino do wątróbek (których nie jadasz :P), ew. bigosu czy marynat ... ale wtedy troche żal kasy ;)


Nie możesz dodawać nowych wątków
Nie możesz dodawać nowych postów
Nie jesteś moderatorem