17.01.2013 20:03
- łosoś wędzony (100g)
- mała szalotka
- koperek, szczypiorek lub zielona cebulka
- pół szklanki łuskanego żółtego grochu
- 1 dojrzałe awokado
- 1 pomarańcza
- limonka
- oliwa
- pieprz
1.Łososia kroimy drobno i mieszamy z pokrojoną szalotką, koperkiem, szczypiorkiem i sokiem z 1/2 limonki.
2. Groch gotujemy tak, żeby się nie rozpadł (tak wiem ... swój rozgotowałem :P)
3. Do miksera wrzucamy awokado (polecam bez pestki :P), dodajemy sok z 1/2 limonki i całej pomarańczy, trochę świeżo i grubo mielonego pieprzu i pyk ... podczas miksowania dodajemy po woli oliwę do uzyskania konsystencji musu.
Propozycja podania na zdjęciu ;)
p.s. foremki do kształtowania dań polecam np, z Tescom-y ( jakieś 39 zł 4 rodzaje )
Wino. Rose Touriga Nacional ( selected by Tesco - tak Tesco ... ) 29,99 zł .Wypas :)