See polnud mingi juhuslik sissehüpe ega pühapäevane naljavideo, mis mind Vavadasse tõi. Minu jaoks on see tööriist, mitte meelelahutus. Olen viimased kaheksa aastat elanud numbritest, mustritest ja tõenäosusest. Kui tavaline inimene näeb ruletilauda, siis tema näeb punast ja musta, mina näen aga statistilist kõverat ja hajumist. Ja just sel hetkel, kui olin arvutanud välja uue strateegia Black Jacki jaoks, sattusin ma lehele, kus oli vaja sisestada
vavada promo code, et ligi pääseda nende uuele turniirile. Ma ei tee seda kunagi ilma kalkulatsioonita, aga see kood oli just see väike võimendus, mis muutis kogu mu lähenemist.
Ma ei ole siin selleks, et tunda "põnevust" või "üllatust". Ma olen siin selleks, et teenida. Ja ma tean täpselt, kui palju ma võin kaotada, enne kui ma pean laua tõstma. Minu päevad algavad hommikul kell kuus – mitte kohviga, vaid eelmise päeva statistika analüüsiga. Ma vaatan, millised mängud andsid välja, millised olid "külmad" ja millal diileril oli "õnn". Jah, ma usun mustritesse, aga ma ei usu imedesse. Iga euro, mille ma Vavadasse toon, on läbi mõeldud samm. Ja see kood, mida ma mainisin, andis mulle lisaks 50 eurot boonust, mis minu arvutuste kohaselt tõstis mu võidutõenäosust umbes 7,2 protsendi võrra esimese tunni jooksul.
Esimene päev oli raske. Ma alustasin pokkeriga – mitte sellepärast, et see oleks minu lemmik, vaid seetõttu, et seal saab vastaseid lugeda. Istusin neli tundi, võitsin väikseid summasid, aga iga kord, kui ma tõstsin panust, tuli vastu käsi, mis lõhkus mu kombinatsiooni. Olin miinuses 340 eurot. Kas ma närvitsesin? Ei. See oli planeeritud kulu. Mul on reegel: kuni ma ei ületa 15% oma päevaeelarvest, ma ei muuda taktikat. Aga siis tuli teine päev. Ma lülitusin rulettile – Euroopa rulett, mitte Ameerika, sest seal on ainult üks null, mis vähendab maja eelist. Ma panin kõik mustale, aga mitte nii, nagu algajad panevad. Ma kasutasin Fibonacci süsteemi, kuid modifitseeritult – ma lisasin igale kaotusele ühe ühiku juurde, aga mitte kahte. Ja siis hakkas see pihta. Viis korda järjest must. Siis kuus korda punane. Ma olin täpselt seal, kus ma tahtsin olla – tsükkel töötas minu kasuks. Kolmanda tunniga olin ma +870 eurot.
Aga tegelik lõbu algas kolmandal õhtul. Ma olin väsinud, silmad kipitasid, aga ma teadsin, et Vavada algoritmid muutuvad öösel – nad lülitavad sisse "pehme" režiimi, et meelitada uusi mängijaid, kes arvavad, et õnn naeratab. See on minu lemmik aeg. Istusin maha mängu "Lucky Wheel" – see on lihtne, aga seal on boonusringid, mida saab matemaatiliselt ennustada, kui vaatad viimase 100 keerutuse ajalugu. Ja siis ma nägin seda – numbrijada, mida ma olin oodanud juba kolm nädalat. Kõik tähed olid õiges kohas. Ma panin 200 eurot boonussektorile, mis maksis 10:1. See ei olnud hasartmäng, see oli teadus. Ratas pöörles, ma kuulsin oma südamelööke, aga mitte põnevusest – vaid kontsentratsioonist. See peatus. 10 korda 200 on 2000. Ma võitsin selle ühe minutiga rohkem kui mõni inimene kuus.
Ma ei hakka siin rääkima, et iga kord on nii lihtne. Ei ole. Ma olen kaotanud ühe päevaga 2000 eurot, sest ma tegin vea – ma ei arvestanud diileri vahetust, kes töötas teise tempoga. Ma olen istunud tundide kaupa nullilähedases tasakaalus, kus iga käik on nagu male, aga vastaseks on masin, kes ei eksisteeri. Aga just need hetked, kui sa murrad koodi, kui sa näed, et kasiino ei oska sinu mustrit lugeda – see on mu sissetuleku allikas. Ja ma ei unusta kunagi seda õhtut, kui ma kasutasin vavada promo code uuesti, et saada ligi kõrge panusega laudadele. See kood andis mulle juurdepääsu ruumile, kus miinimumpanus oli 100 eurot. Paljud kardavad selliseid laudu, aga mina armastan neid – seal on vähem juhuslikkust, rohkem kontrolli.
Ma mängisin seal viis tundi järjest. Ma jõin kolm tassi musta kohvi ja ma ei tõusnud kordagi toolilt. Ma kaotasin esimese tunni jooksul 600 eurot, sest ma katsetasin uut strateegiat, mis ei töötanud. Aga ma teadsin, et mul on tagavaraplaan. Ma läksin üle oma klassikalisele skeemile – panusta 5% kogusummast, iga võidu korral tõsta 2%, iga kaotuse korral laskuda 1% alla. See on aeglane, aga kindel. Kolmandaks tunniks olin ma tagasi nullis. Neljandaks tunniks +400. Ja viiendaks – siis juhtus see, mida ma nimetan "lumehelbe efektiks". Kõik läks minu teed. Ma võitsin kaks korda järjest Black Jackis 21 punktiga, siis rulett andis mulle kolm korda minu numbri. Ma tõusin lauast summaga 4200 eurot. See oli üks mu parimaid päevi sel kuul.
Ma ei taha öelda, et igaüks peaks seda proovima. Ma olen seda teinud aastaid, mul on oma meetodid, oma tabelid, oma kalkulaatorid. Ma ei soovita kunagi minna Vavadasse ilma plaanita. Aga kui sa tead, mida sa teed, kui sul on kannatust ja raudset närvi, siis see koht võib olla tõesti tulus. Ja see kood, mida ma mainisin – see on lihtsalt tööriist, nagu iga teine. Pärast seda suurt võitu ma võtsin välja 3000 eurot ja jätsin 1200 eurot edasimängimiseks. Järgmisel päeval ma kaotasin 400, aga see ei teinud haiget, sest see oli osa plaanist. Nüüd, kui ma kirjutan seda, on mu kontol jälle üle 5000 euro. Ma pole kunagi olnud hasartmängusõltlane – ma olen professionaal, kes teab, millal lõpetada ja millal suruda. Ja tead, mis on kõige naljakam? Mu naine arvas, et ma müün vanu arvuteid, sest ma olen nii rahulik. Aga eile ostsin talle uue päikeseklaaside komplekti ja ütlesin, et see on preemia hea töö eest. Ta ei tea, et hea töö oli kolm tundi Black Jacki ja kaks tundi videopokkerit. Aga see pole oluline. Oluline on see, et ma leidsin oma süsteemi, ma usaldan seda ja Vavada on lihtsalt minu töölaud. Lõpetuseks – kui sa tunned, et sul on kirge numbrite vastu ja sa suudad oma emotsioone kontrollida, siis võib-olla kohtume me lauas. Aga kui sa otsid lihtsalt õnne, siis jäta see mõte – õnn on poolik strateegia. Minu strateegia on terve. Ja ma lähen homme uuesti, sest kell tiksub ja raha ei teeni ennast ise. See oli hea nädal. Tegelikult väga hea.