Strona główna Członkowie Klubu Kontakt Zaloguj

Wasze komentarze - Pełnomocnictwo do nieruchomości

19.02.2026 17:27

Всім привіт! Дівчата, може хтось стикався? Маю в Києві квартиру, хочу її продати, але сама зараз у Познані. Знайшла покупця, але не можу приїхати через роботу. Хочу зробити довіреність на маму, щоб вона підписала договір за мене. Питання: чи достатньо просто піти до нотаріуса в Польщі і написати довіреність по-польськи? Чи є якісь вимоги саме до українських нотаріусів, які будуть потім оформляти угоду?

19.02.2026 17:29
Привіт
До польського нотаріуса йти можна, але там важливо, щоб довіреність була складена з урахуванням вимог українського законодавства. У звичайних польських нотаріусів часто немає шаблонів під наші реалії, і вони пишуть "як звикли", а український нотаріус потім може відмовити, бо бракує якихось обов'язкових фраз.

Набагато простіше зробити так: замовити текст довіреності українською мовою на сайті - https://europe-documents.com/varshava/
Вони знають точно, що має бути в документі для українського реєстру нерухомості. Потім з цим текстом ідете до польського нотаріуса (вони часто мають перекладачів або роблять двосторонній документ), завіряєте, і все. Знайома так зробила — квартиру продали за два тижні, жодних проблем з документами не було. Тож краще не експериментувати, а зробити одразу правильно.