21.03.2026 07:48
Bir gün işdə fasilə vaxtı ofis işçiləri danışırdılar. Biri dedi: “Mostbet iphone-da çox rahat işləyir”. O biri dedi: “Yükləmişəm, qazandım da”. Mən qulaq asırdım, maraqlı idi. Amma heç vaxt oynamamışdım. Qumar mənə yad idi. Birdən fikirləşdim, mənim iphone-um var, niyə baxmayım?
Axşam evə gələndə “mostbet iphone” sözünü axtardım. Yükləmək çox asan oldu. Proqramı açdım, qeydiyyatdan keçdim. Hesaba 30 manat qoydum. Niyə 30? Çünki həmin gün bir iş üstü əlavə pul almışdım. Düşündüm, uduzsam da, elə gələn puldu, çox acımaz.
Başladım oynamağa. Slotlara baxdım, heç birini tanımırdım. “Midas” adlı bir oyun gördüm. Adı maraqlı gəldi. Fırlatmağa başladım. Mərclər kiçik, 50 qəpik, 1 manat. Əvvəlcə qazancım 40 manat oldu, sonra 20-yə düşdü. Həyəcanlanmadım. Düşündüm, axı bu oyun şansdı, nə edək.
Təxminən yarım saat oynadıqdan sonra ekranda birdən hər şey dəyişdi. Üç “bonus” simvolu düşdü. Ekran rəngləndi, musiqi dəyişdi. 12 free spins başladı. Qazanclar artmağa başladı. Hər fırlanmada qazancım 10 manat, 20 manat artırdı. 50 manatdan 100-ə qalxdı. 100-dən 200-ə. Ürəyim döyünürdü, əlimdəki iphone bir az tərləmişdi.
Free spins bitəndə ekranda 540 manat yazılmışdı.
Oturduğum yerdən qalxdım. Mənzildə bir başıma, tək, qışqıracaq heç kim yox idi. Öz-özümə gülümsədim. Tez pulu bank hesabıma köçürdüm. O gecə yata bilmədim. Düşündüm, bu pulla nə edim?
Ertəsi gün işə getdim. Rəisim məni çağırdı, dedi: “Samir, sənin iphone-un köhnəlib, şirkətdən sənə yeni telefon alırıq, iş üçün”. Təəccübləndim. Həmin gün mənə yeni iphone verdilər. O axşam evə gələndə masada iki iphone var idi: biri köhnə, biri yeni. Birdən ağlıma gəldi.
Köhnə iphone-umu satdım. 450 manata. Üstünə “mostbet iphone”da qazandığım pulu əlavə etdim. Cəmi 990 manat oldu. Anama zəng etdim. Dedi: “Samir, gəl görüşək, darıxmışam”. Getdim anamın yanına. Yolda düşündüm, anama nə alım?
Anamın soyuducusu köhnə idi, tez-tez xarab olurdu. Getdim mağazaya, 990 manata yaxşı bir soyuducu aldım. Çatdırdım anama. Açdı qapını, gördü soyuducunu. Ağlamağa başladı. Dedi: “Samir, bu nədi?” Dedim: “Ana, işdə bonus aldım, sənə aldım”. Qucaqladı məni. O gecə anamın evində qaldım, yeməyini yedim, söhbət etdik.
Soyuducunu anama aldığım gün başa düşdüm ki, uduşun ən böyüyü sevdiyin insanın üzündəki təbəssümdür. 540 manat mənim üçün çox pul idi, amma anamın ağlaması mənə 5400 manatdan da dəyərli gəldi.
O gündən sonra “mostbet iphone”u açmadım. Niyə? Çünki mən şansımı bir də sınamaq istəmədim. O gecəki qazanc mənim üçün təsadüf idi. Amma o təsadüfü düzgün yerə xərclədim. Anama soyuducu aldım. O soyuducu hələ də işləyir, anam da hər dəfə məni görəndə deyir: “Samir, o soyuducu mənə səni xatırladır”.
Mən sürücüyəm. Maaşım azdır, amma vicdanımla çalışıram. O gecəki uduş mənim üçün bir dərs oldu: bəzən həyat sənə bir şans verir, o şansı necə dəyərləndirmək sənin əlinədədir. Mən dəyərləndirdim. Anamın üzünü güldürdüm. O da mənə hər gün dualarını göndərir. Məncə, ən böyük cekpot budur. Qalanı pulla alınmır.