Mənə deyəndə ki, “qumar pul qazandırmaz”, mən sadəcə gülümsəyirəm. Çünki bu, naşıların, bir dəfə girib hər şeyini itirənlərin fikridir. Mən isə professional oyunçuyam. Mənim üçün kazino – bu, ofisdir. Stolüstü oyunlar mənim iş masamdır, ruletka çarxı isə saat mexanizmi kimidir. Hər gün səhər saat 10-da evdən çıxıram, özümlə termosda qəhvə götürürəm və “
mostbet”in canlı diler bölməsinə daxil oluram. Bəli, səhv eşitmədiniz – mən evdən işləyirəm, amma bu, uzaqdan iş deyil. Bu, döyüşdür. Mənim silahım – riyaziyyat, soyuq hesablama və yüzlərlə saatlıq təcrübədir.
Başlayaq ən əvvəldən. 5 il əvvəl mən adi bir proqramçı idim. Maşınla işə gedərkən yol qıcqırmışdı, məzənnə düşmüşdü, bank krediti boynuma minmişdi. Bir dostum mənə dedi: “Ruletkada 50% şans var, ya qara, ya qırmızı. Bundan niyə pul qazanmayasan?” Mən o vaxt güldüm. Amma sonra oturub hesabladım: əgər sistemli yanaşsan, həqiqətən də alınar. İlk ay mən uduzdum. İkinci ay – yenə uduzdum. Amma üçüncü ayda mən anladım ki, burada əsas şey – emosiyaları öldürməkdir. O gündən sonra “mostbet” mənim üçün sadəcə əyləncə deyil, gündəlik “maaş” qaynağına çevrildi.
İndi mən sizə bir sirr açım: professional oyunçu heç vaxt tək oyuna güvənmir. Mən həmişə 3-4 fərqli masada eyni vaxtda oynayıram. Birində blackjack, digərində ruletka, üçüncüsündə bakkara. Bu, diversifikasiyadır. Siz düşünürsünüz ki, bu qarışıqlıqdır? Yox, bu strateji şahmatdır. Hər masada mənim limitim var, hər əməliyyatım əvvəlcədən planlaşdırılıb. Mən bilirəm ki, bu gün 2000 manat qazanmaq üçün mən 5000 manatlıq dövriyyə etməliyəm. Mən bilirəm ki, əgər ardıcıl 3 dəfə uduzsam, 4-cü dəfə mərcimi artırmalıyam – amma bu klassik “Martingale” deyil, mənim öz modifikasiyalı sistemimdir. Onu da deyim ki, “mostbet”də mənə artıq şəxsi menecer təyin ediblər, çünki mənim həcmim böyükdür. Onlar mənə bonuslar təklif edirlər, mən isə həmişə şərtləri oxuyuram – çünki hər bonusun içinə gizlənmiş bir “tələ” var. Mən o tələləri 5 il əvvəl öyrənmişəm.
Bir dəfə mənim ən gülməli hekayəm oldu. Həmin gün səhər yuxudan oyananda hiss etdim ki, bədənimdə bir vibrasiya var – bu, uduş gününün əlamətidir. Başladım blackjack oynamağa. Diler – gözəl bir qadın idi, lakin mən onun gözlərinə yox, kartlara baxırdım. Ardıcıl 7 oyun uddum. Sanki kompüter proqramı kimi hər şeyi hesablayırdım. Sonra birdən dilerin əli titrədi və o, səhvən mənə əlavə bir kart verdi. Bu, qaydalara zidd idi. Mən səssizcə masanı dəyişdim, çünki bilirəm ki, səhvlər şans gətirir – amma bu dəfə şans mənim tərəfimdə deyildi. Yeni masada oturdum, və ilk əl – 21 xal. İkinci əl – yenə 21. Üçüncü əl – diler büst oldu. Mən o gün 4700 manat qazandım. Amma ən maraqlısı odur ki, mən bunu heç yaşamıram. Sizə deyim – professional üçün uduş da, uduzuş da eynidir. Bu, sadəcə rəqəmlərdir. “Mostbet”dəki hesabımda rəqəmlər artır-azalır, amma mənim nəbzim həmişə 72 döyüntü olur.
İndi mənə sual verə bilərsiniz: “Bəs uduzduğun günlər olmur?” Əlbəttə olur. Keçən həftə mən 3 gün ardıcıl uduzdum. Mənə elə gəldi ki, sistemim çökdü. Amma professionalın fərqi odur ki, o, uduzanda da plana əməl edir. Mən həmin gün mərclərimi azaltdım, oyun tempimi yavaşlatdım, və 4-cü gün yenə qazandım. Səbəb? Çünki mən statistikanı saxlayıram. Mən bilirəm ki, hər 100 oyundan 47-də uduram, 45-də uduzuram, 8-də heç-heçə edirəm. Bu, riyaziyyatdır. Əgər siz bunu hiss edirsinizsə, deməli siz hələ həvəskarsınız. Professional hiss etmir, o, hesablayır. Mənim üçün “mostbet” – bu, bir stolüstü oyun deyil, bu, mənim Excel cədvəlimdir. Mən oraya hər gün qazancımı, uduzumumu, orta mərcimizi, dilerlərin dəyişmə tezliyini, hətta stolun yerləşməsini belə qeyd edirəm.
Bir dəfə mən bir cavan oğlanla qarşılaşdım. O, qırmızıya 100 manat qoyub uduzmuşdu, sonra qaraya 200 qoyub yenə uduzmuşdu. Onun gözlərində vəcd vardı. O, mənə yaxınlaşıb dedi: “Bəs sən necə edirsən?” Mən ona dedim: “Oğlum, mən buraya əylənmək üçün gəlməmişəm. Mən buraya işləmək üçün gəlmişəm. Sən də gələndə özünlə maraq yox, plan gətir.” O gündən sonra o, mənim izləyicim oldu. İndi o da professionaldır, amma mənim səviyyəmdə deyil. Çünki mən ildə 300 gün oynayıram. Mən bayramları, doğum günlərini, hətta yeni ili belə oyunla qeyd edirəm. Arvadım deyir: “Sən dələsən.” Mən isə cavab verirəm: “Mən dəli deyiləm, mən rasionalam.” Çünki rasional insan həmişə udur. Uzunmüddətli perspektivdə, əlbəttə.
Mənim ən böyük uduşum – 12.000 manat tək gecədə. Bu, bakkarada oldu. Diler ardıcıl 5 dəfə “banker” atdı, mən isə hər dəfə “player”ə qoydum, çünki mənim sistemimə görə, 5-dən sonra mütləq dəyişməlidir. 5-ci dəfə uduzanda mənim hesabımda 600 manat qalmışdı. 6-cı dəfə mən bütün qalanı “player”ə qoydum. Və – qazandım. Sonra mərcimi iki qat artırdım, yenə qazandım. Bir saat ərzində mən 600-ü 12.000-ə çevirdim. Amma bilirsiniz nə etdim? Həmin gecə oyunu dayandırdım. Çünki professional üçün qayda belədir: nə vaxt qazanacağını bilməkdən daha vacibi – nə vaxt dayanacağını bilməkdir. Mən “mostbet”dən çıxış etdim, qəhvəmi içdim və yatdım. Səhər oyandım – hesabda hələ də 12.000 var idi. Bu, mənim maaşımdır.
Mən sizə nə demək istəyirəm? Kazino sizi aldatmır. Kazino sizə qaydaları açıq deyir. Sadəcə çoxları o qaydaları oxumur, ya da oxuyub unudur. Professional isə hər kəsişməni, hər faizi, hər ehtimalı əzbər bilir. Mən evdə ruletka çarxının maketini saxlayıram – öz əllərimlə düzəltmişəm. Çünki mən fizikanı da öyrənmişəm – topun hansı sürətlə, hansı istiqamətdə düşəcəyini təxmin etmək olmur, amma statistik yaxınlaşma olur. Mən heç vaxt tək nömrəyə mərc qoymuram. Mən həmişə onlarla rəqəmi əhatə edən sahələrə qoyuram. Bu, daha aşağı qazanc gətirir, amma daha stabil. Mənim üçün stabil = təhlükəsiz. Təhlükəsiz = uzunmüddətli. Uzunmüddətli = zənginlik.
Və nəhayət, mən bu yazını ona görə yazıram ki, siz anlayasınız: “mostbet” mənim həyat yoldaşım deyil, o mənim iş alətimdir. Mən ondan qorxmuram, mən ona hörmət edirəm. Hər səhər o ekrana baxıb deyirəm: “Salam, iş yoldaşım.” Və o da mənə öz qaydasında cavab verir – ya qırmızı, ya qara, ya da yaşıl sıfır. Amma mən bilirəm ki, ilin sonunda mən qara olacağam. Çünki mən təsadüfə inanmıram. Mən özümə inanıram. Və bir daha təkrar edirəm – əgər siz əyləncə axtarırsınızsa, gedin kinoya baxın. Əgər pul axtarırsınızsa – oturun, hesablayın, plan qurun. Və sonra, bəlkə bir gün, siz də mənim kimi deyəcəksiniz: “Bu, mənim işimdir.” Amma indi mən bunu deyirəm və rahat nəfəs alıram – çünki bu gün də planım işlədi. Yenə qazandım. Yenə hər şey qaydasındadır. Və sabah – yenə də həmin döyüş. Amma mən həmişə qalib gəlirəm, çünki mən professionalam. Sadəcə bu qədər. İndi isə bağlayıram – getməliyəm, məni “mostbet”də bir masada gözləyirlər. Sizi də gözləyir, amma xəbərdarlıq edim – o sizin dostunuz deyil. O sizin rəqibinizdir. Mən isə həmişə rəqiblərimi məğlub edirəm.