Dzień dobry wszystkim grupowiczom. Chciałbym podpytać o kwestie czysto formalne i techniczne, jeśli chodzi o pozbywanie się zużytych części samochodowych u nas w regionie. Prowadzę małą firmę transportową i po renowacji floty dwóch starszych busów zostały mi na warsztacie stare filtry i katalizatory. Chcę to oddać w stu procentach legalnie, dostać normalne dokumenty potwierdzające recykling i oczywiście rozsądną gotówkę lub przelew na konto firmy. Interesują mnie wyłącznie
katalizatory Bydgoszcz, bo nie mam czasu na wysyłki paletowe czy wycieczki do innych województw. Czy ktoś z was prowadzi działalność gospodarczą i rozliczał się z lokalnymi punktami tego typu? Interesuje mnie, czy na miejscu posiadają spektrometr do dokładnego badania zawartości metali w monolicie, czy wycena opiera się jedynie na przestarzałych tabelach z internetu. Zależy mi na rzetelnym partnerze, z którym można nawiązać dłuższą współpracę, bo sprzętu u nas schodzi całkiem sporo w ciągu roku. Podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami.