O vaxtlar həyatım elə qarışıq idi ki, heç özümə də hesabat verə bilmirdim. İş yerində problemlər, evdə səssizlik, dostlarla münasibətlər soyumuşdu. Hər gün eyni şey: səhər dur, işə get, axşam evə qayıt, tavana bax. Bir axşam telefonu əlimə götürüb nəsə axtarmağa başladım, sadəcə fikrimi yayındırmaq üçün. Elə o gecə
giriş qeydiyyat mostbet etdim. Nə böyük planım var idi, nə də qumar haqqında ciddi bir fikrim. Sadəcə ekranda nəsə hərəkət etsin, beynim bir az dincəlsin istəyirdim.
İlk günlərdə hər şey yad idi. Düymələr, oyunlar, bonuslar... Oxuyurdum, başa düşmürdüm, yenidən oxuyurdum. Amma maraqlı idi. Elə bil ki, real həyatın sıxıntısından bir neçə saatlıq qaçış yolu tapmışdım. O vaxtlar bunu qumar kimi yox, sadəcə bir qaçış kimi görürdüm. Axşamlar işdən sonra telefonu açıb bir neçə dəqiqə oynayırdım, sonra yatırdım. Amma zaman keçdikcə bu "bir neçə dəqiqə" saatlara çevrildi.
Bir gün maaşımı alandan sonra özümə dedim ki, bəlkə bir az daha cəhd edim. Bu dəfə uduş gəldi. Böyük deyildi, amma gəldi. O an hiss etdiyim sevinc əsl idi. Ürəyim sürətlə döyünürdü, əllərim titrəyirdi. Elə bil ki, həyatımda ilk dəfə nəsə mənim xeyrimə dönmüşdü. O gecə yata bilmədim. Düşünürdüm ki, bəlkə bu, mənim üçün yeni bir başlanğıcdır. Səhər oyandım, yenə işə getdim, amma beynimdə həmin oyun var idi. Axşam yenidən giriş qeydiyyat mostbet edilmiş hesabıma daxil oldum və davam etdim.
Amma hər şey qızıl kimi parlamırdı. Bir həftə sonra ard-arda məğlubiyyətlər gəldi. Udduğumdan çoxunu itirdim. Gecələr yuxusuz qalırdım, səhərlər isə özümü günahkar hiss edirdim. Bir dəfə elə bir axşam oldu ki, telefonu divara çırpmaq istədim. Ağlamaq istəyirdim, amma ağlaya bilmirdim. Sadəcə oturub ekrana baxırdım. O an başa düşdüm ki, mən oyundan yox, həyatdan qaçıram. İşdəki stress, evdəki tənhalıq, dostlarımın məni anlamaması... hamısı bir yerə yığılıb məni bu ekrana sıxışdırmışdı.
Bir müddət ara verdim. Telefonu bir kənara qoydum, özümü işə verdim. Amma beynimdə həmin o hiss qalırdı: o qısa uduş anı. Bir axşam yenidən açdım. Bu dəfə fərqli yanaşdım. Özümə limit qoydum. Nə qədər vaxt, nə qədər pul... hamısını kağıza yazdım. Elə bil ki, özümlə müqavilə imzaladım. İlk günlər çətin oldu, amma alışdım. Oyun artıq mənim üçün qaçış yeri deyildi, sadəcə bir əyləncə idi. Bir neçə dəfə uduzdum, bir neçə dəfə uddum. Amma artıq bu məni dağıtmırdı.
Sonra elə bir gün gəldi ki, böyük uduş gəldi. Elə böyük idi ki, gözlərimə inanmadım. Ekranda rəqəmlər görünürdü, amma beynim qəbul etmirdi. Əllərim titrəyirdi, ürəyim sinəmdən çıxacaq kimi idi. O an nə edəcəyimi bilmirdim. Sevinclimiydim? Bəli. Qorxuydum? Bəlkə də. Çünki bilirdim ki, bu pul məni yenidən içinə çəkə bilər. Amma bu dəfə özümü saxladım. Pulun bir hissəsini götürdüm, bir hissəsini isə hesabda saxladım. Amma ən əsası, özümə söz verdim: bu, son böyük oyun olacaq.
O gecə evə gedəndə yol boyu gülümsəyirdim. Küçələr adi idi, insanlar adi idi, amma mən fərqli idim. Elə bil ki, illərdir üzərimdə daşıdığım yükü atdım. Evə çatanda telefonu açdım və giriş qeydiyyat mostbet etdiyim hesabıma son dəfə baxdım. Sonra tətbiqi sildim. Bu, asan olmadı, amma lazım idi.
İndi geriyə baxanda düşünürəm ki, bu təcrübə mənə çox şey öyrətdi. Bəli, qumar təhlükəlidir. Bəli, insanı içə çəkə bilər. Amma mənim üçün bu, sadəcə bir qaçış yox, özümü tapma yolu oldu. O ekran qarşısında keçirdiyim gecələr mənə göstərdi ki, əsl problem oyunda deyil, mənim həyatımla barışa bilməməyimdə idi. İndi işim də, evim də, dostlarım da eynidir. Amma mən artıq onlardan qaçmıram. Sadəcə bəzən axşamlar oturub ulduzlara baxıram və gülümsəyirəm. Çünki bilirəm ki, hər şeyə baxmayaraq, mən hələ də buradayam.