Strona główna Członkowie Klubu Kontakt Zaloguj
     
 

Degustacje, degustacje, degustacje! - [Warszawa] Chablis

09.11.2011 15:45

Ja się wybieram :)

http://www.winecorner.pl/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=72&Itemid=9

09.11.2011 15:47
Jest też jutro, ale już za $$$ http://alewino.pl/profile/news/read/id/34

09.11.2011 16:49
Ta degustacja jest za 2 godziny :]
a co do alewino.pl to widzę, że uspokoili się z cenami. Kiedyś podchodzili pod 200 zł, a teraz już 50.

09.11.2011 16:59
dojadę przez 2h :)

09.11.2011 18:15
To po drodze zapraszam na Białołękę :)

09.11.2011 18:58
Zbyszek nie odpuszcza :]

09.11.2011 19:58
Nie tylko nie odpuszcza, ale stawiam na otwarcie jakiejś przelotówki pod sklep :)

09.11.2011 20:31
Obwodnicę?

09.11.2011 22:02
Nie odpuszcza bo mu zależy aby część sklepowa firmy powiększyła udział ogólny :P
Wystarczy słówko i przestanie :P

Nie ukrywam, że pracuję w sklepie a każdy klient jest mile widziany (nawet "degustacyjny" a nie "zakupowy")

A że u nas nie ma przypadkowych win (ok, jedno jest ale to nie ten temat) to i warto skręcić z drogi.

09.11.2011 22:47
nie mam nic przeciwko zachęcaniu do Twojego sklepu, ale BŁAGAM, nie umieszczaj w jednym zdaniu frazy "po drodze" i "Białołęka" :) na Białołękę nie jest po drodze. to wynika z definicji Białołęki :)

09.11.2011 22:50
wiesz, jeśli ktoś jedzie z Targówka.... :D

Ja dojeżdżam codziennie z ...... Okęcia.

10.11.2011 08:35
A jak było na chablis?

10.11.2011 09:11
Misiek nie przestawaj absolutnie w tym m.in. Twój urok na forum :) !

10.11.2011 09:27
Stańczyk też miał swój urok...
Dobra, my tu gadu-gadu a wina same do bazy się nie dodadzą (oczywiście bez ocen- oceniam tylko te które przeszły przez piszącego)

10.11.2011 11:27
Sympatycznie było. Dobre wina, na łopatki mnie nie położyły, ale nadal to moje ulubione Chardonnay. Tak naprawdę tylko jedno było stare (1998 chyba). Drogie. Podobało mi się najprostsze Petit Chablis, kamienne, lekkie, ale też moim zdaniem trochę za drogo "jak na te emocje".

10.11.2011 13:36
A jak wypadł Pan Albane? Mówił coś ciekawego, czy tylko był :]

10.11.2011 17:05
Nie było Pana Albane :)

10.11.2011 17:10
heheheheheh, dobry numer ;)
Zapraszają na spotkaniem z Panem Albane, a on nie przychodzi :]
To może następnym razem będzie spotkanie z Parkerem?

10.11.2011 17:17
Ale była Pani Albane :) Opowiadała o terroir, biodynamice itd.

10.11.2011 19:41
Moje Chablis "odbiję" w sobotę do łososia

10.11.2011 19:52
Ja właśnie męczę novello - czarne porzeczki, owoce - nie jest złe ;)

10.11.2011 22:02
To może i ja otworzę (mam coś takiego Petit Chablis Antoine Barrier 2009). Może szału nie robi, ale nie najgorsza jakość/cena. Łosoś też się znajdzie :)

11.11.2011 00:24
Jak to w czwartek świeża dostawa rybekmniam ... polecam lekko zmodyfikowany przepis na łososia z przepisu ... Kuroniów z Biedronki :) masz na FB :) proste, rewelacyjne na ciepło i zimno ... ekstra z Savignon Blanc z N. Zelandii ... ale do nie beczkowanego Chablis też powinno pasować :P

11.11.2011 13:01
W czwartki przyjeżdżają świeże dostawy mrożonych owoców morza - prosto z cargo na Okęciu ;). Ot co, wystarczy rozmrozić

12.11.2011 12:29
Po drodzę się już czasem rozmrożą :P

12.11.2011 12:55
Petit Chablis to raczej łososia nie uniesie, ale... przeczytałem gdzieś, że łączenie wina i potraw jest jak seks, nawet jak jest kiepski to i tak jest całkiem niezły :) A Barrier w miarę przyzwoite te wina robi.

12.11.2011 23:03
Dokładnie byl to Chablis od Moreau, udźwignął bez problemu ( łosoś z porami i szpinakiem w cięście francuskim ) , choć bardziej pasował mi jakiś czas temu SB. Dziś też zrobiłem w glazurze z pomarańczy i tymianku, też pozytywnie, choć może tu wolałbym jakiegoś Rieslinga z jakiś fajnym cukrem resztowym :)


Nie możesz dodawać nowych wątków
Nie możesz dodawać nowych postów
Nie jesteś moderatorem