Strona główna Członkowie Klubu Kontakt Zaloguj
     
 

Wasze komentarze - Komentarze do "Zima, zimno, a w kieliszku wino lodowe?! "

Zobacz komentowany obiekt

10.01.2012 18:55

Bartosz witamy w naszej małej społeczności ;)
Widzę, że do tej pory jakiegokolwiek Eisweina ocenił tylko Dominik (od Haidera). Ja jakoś nie przepadam za takimi winami :]

10.01.2012 20:21
Sama kategoria win lodowych, jako likierowe, może odstraszać, jeśli masz wytrawny gust. Lecz, czy próbowałeś choć jedno?

10.01.2012 20:56
Serio Pawle ? To zasuwaj do sklepu, to są genialne doznania :)

10.01.2012 20:57
Poprawcie literówkę bo ktoś gotowy ...zagotować temperaturę około 10OC-12oC

10.01.2012 22:24
W Kanadzie najtańsze wina lodowe są produkowane z hybrydy ugni blanc i seibel 4986 nazwanej vidal. Załączam zdjęcie gron vidal czekających cierpliwie na swój moment (zrobione 2 grudnia).[img][img]file:///C:/Users/kitki/Desktop/vidal.JPG[/img][/img]

10.01.2012 22:25
Niestety nie mogłem załączyć foty

10.01.2012 22:27
obrazek
Co nagle to po diable Już jest

10.01.2012 22:28
PS: Siatka oczywiście chroni przed ptakami.

10.01.2012 23:00
Literówki poprawione ;)
A wracając do pytań: nigdy nie próbowałem. Jakoś nie było okazji. Ale skoro tak zachwalacie to może w weekend podskoczę do J&L.

10.01.2012 23:33
Dobre lodowe, ew. z innej "beczki" dobre TBA ... miodzio !

11.01.2012 10:32
Vidal Blanc to idealna odmiana jeśli chce się produkować wino lodowe, szczególnie dla polskich Górali :-) Potrafi długo wisieć na krzakach i dojrzewałaby w Polsce w pierwszej połowie października. W górach, gdzie jest szansa na mrozy już w listopadzie i grudniu, odmiana jak znalazł.

12.01.2012 20:31
Górole, sadzić! Ino chyżo!!


Nie możesz dodawać nowych wątków
Nie możesz dodawać nowych postów
Nie jesteś moderatorem