Strona główna Członkowie Klubu Kontakt Zaloguj
     
 

Kulinaria i wino - Zupa warzywna z łososiem

11.04.2012 10:25





Przepis...
- 1/2 czerwonej papryki i 1/2 zielonej papryki ... pokroić w małe paski,
- 250g białej kapusty pokroić cieniutko
- 1 cebula drobno pokrojona
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżczka ostrej papryki
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- bulion,
- 300 g łososia
- śmietana 18-30% (wedle upodobań)
- 2 łyżeczk przecieru pomidorowego Pudliszki
- 1 opakwoanie krojonych pomidorów Podravka

Masło rozpuścić i zeszklic cebulę z czosnkiem, posypać mieloną papryką i kminkiem, wymieszać poddusić.

Dolać bulion warzywny, dodać przecier i pomidory, paprykę i kapustę. Gotować ... w zależności jakie lubimy warzywa miękkie czy chrupkie :). Wyłaczyć "ogień" wrzucić pokrojonego w kostke łososia i zaciągnać śmietaną ( w przepisie kwaśną, ja miałem słodką i było o.k. :) Nie gotować już z rybą, dojdzie w 2-3 minuty :)

Wino : Gewurztraminer Tramin Cerveny PW Baloun Vinery 2007


Nie możesz dodawać nowych wątków
Nie możesz dodawać nowych postów
Nie jesteś moderatorem