Strona główna Członkowie Klubu Kontakt Zaloguj
     
 

Kulinaria i wino - Mini putanesca

16.05.2012 02:08

Barilla Maccheroni
Anchois
sos pomidorowy ( + 2 ząbki czosnku, łyżeczka nasion z kolendry, pieprz )
świeża bazylia
kapary
parmezan

Anchois wrzucamy do zagotowanego sosu i wyłączamy "ogień" ( w tym czasie gotujemy makaron ). Na talerzu dodajemy potargane liście bazylii, kapary oraz parmezan. End.

Byłbym zapomniał jakies 20 ml koniaku i czerwonego wina :)

Wino: Le Gravillas Plan de Dieu http://www.winealign.com/wines/23977-Le-Gravillas-Plan-De...

16.05.2012 09:19
UlalalalCo prawda nie przepadam za anchois, ale wygląda mistrzowsko :)

16.05.2012 12:33
ja uwielbiam anchois ... na śniadanie teraz bym nie zjadł :P, ale na wieczór na prawdę fajna sprawa. Do "pełnej" putanesci, nalezy dodać czarne oliwki i papryczki chili, oliwek zabrakło, a nadmiaru ostrości nie lubię :)

16.05.2012 13:53
chili? a nie peperoncino? :)

16.05.2012 17:31
Jeśli mamy się trzymać, że to włoskie danie, to fakt poprawnie będzie peperoncino :)


Nie możesz dodawać nowych wątków
Nie możesz dodawać nowych postów
Nie jesteś moderatorem