Strona główna Członkowie Klubu Kontakt Zaloguj
     
 

Kulinaria i wino - Papardelle z kurczakiem w sosie śmietanowym z gorgonzolą

22.07.2012 21:50

Porcja na 3-4 osoby:

Śmietanka 18% łaciate, gorgonzola, podwójna pierś z kurczaka, papardelle, pieprz i sól.

Na oliwie przesmażamy pokrojonego w kostkę/paski kurczaka (sól+pieprz). Następnie na drugiej patelni rozgrzewamy trochę masła, wrzucamy usmażonego kurczaka (bez oliwy), zalewamy śmietaną i wrzucamy pokrojoną w kostkę gorgonzolę (kupiłem paczkę Galbani Cremoso). Czekamy kilka chwil na redukcję i następnie wrzucamy papardelle. Kilka machnięć patelnią i gotowe ;). Tradycyjnie na górę świeży pieprz i tarte grana padano.

Przepis podpatrzony dzień wcześniej w Dziurce od Klucza.

24.07.2012 09:40
Mmmm jak mniamuśnie :))

25.07.2012 09:47
nie podzielił się z Tobą Just ? :)

25.07.2012 12:14
W Dziurce się podzieliłem, w domu już nie ;)

25.07.2012 15:45
Ależ ja czekam na rekompensate... :)))

25.07.2012 16:44
Mniam... aż się głodna zrobiłam :)


Nie możesz dodawać nowych wątków
Nie możesz dodawać nowych postów
Nie jesteś moderatorem