Strona główna Członkowie Klubu Kontakt Zaloguj
     
 

Kulinaria i wino - Łosoś z czosnkiem i rozmarynem pieczony w folii

15.09.2012 23:10

Dzisiaj padło na łososia ;)

Płat łososia dobrze myjemy, wycieramy i... usuwamy ości za pomocą pęsety (oczywiście jeżeli nam się chcę w to bawić)
Następnie nacieramy cały płat łososia 3-4 ząbkami wyciśniętego czosnku, dodajemy świeży rozmaryn, kilka plasterków cytryny, używamy świeżo mielonego pieprzu i soli, a na koniec polewamy odrobiną dobrej oliwy (ja użyłem extra vergine Cortes de Cima).

Jak wspomniałem w tytule będzie to łosoś z pieczony w folii, więc pozostaje nam zawinięcie całego płata w sreberko. Jeżeli mamy czas to warto schować łososia do lodówki, aby rybka ładnie się zamarynowała.

15.09.2012 23:12
Łososia zamierzam upiec jutro w związku z czym na efekt końcowy i dobrane wino musicie trochę poczekać ;)

15.09.2012 23:23
obrazek
A z racji tego ten płat do najmniejszych nie należał to przekroilśmy go na dwie części i jedna wylądowała w zamrażarceTrzeba dbać o figurę!

16.09.2012 15:32
Było całkiem znośne ;)))

16.09.2012 15:34
i z drugiej strony :]


Nie możesz dodawać nowych wątków
Nie możesz dodawać nowych postów
Nie jesteś moderatorem