|
W piątek, 13 września, o godzinie 19:00 zapraszamy na wspaniałą podróż po najważniejszych regionach winiarskich Włoch (Toskania, Piemont, Veneto i Sardynia). Degustację połączymy z warsztatami doboru win do najpopularniejszych, a zarazem najlepszych serów, pochodzących ze słonecznej Italii.
LISTA WIN:
1. Zenato, Lugana San Benedetto 2011, Veneto
2. Argiolas, Costamolino 2010, Vermentino di Sardegna, Sardynia
3. Frescobaldi, Rèmole 2011, Toskania
4. Zenato, Amarone della Valpolicella Classico 2008, Veneto
5. Fontanafredda, Moncucco 2011, Moscato d’Asti, wino słodkie, Piemont
LISTA SERÓW:
1. Grana Padano DOP, jeden z najbardziej znanych serów z mleka krowiego powstający we Włoszech
2. Gorgonzola Oro, ser z przerostem pleśni, kremowy, ale wyrazisty w smaku
3. Ricotta di Pecora, ser owczy, twardy, lekko słonawy
4. Pecorino Sardo, najbardziej znany ser owczy pochodzący z Sardynii
5. Provolone Dolce lub Gorgonzola Dolce – słodkie, miękkie sery pleśniowe
Spotkanie poprowadzą sommelierzy FOODWINE – Jakub Małecki & Mieszko Wojtczak
REZERWACJI MOŻNA DOKONYWAĆ DROGĄ TELEFONICZNĄ (61 859 66 96) LUB MAILOWĄ (starybrowar@foodwine.pl)
Bilet: 70zł w dniu imprezy / 60zł w przedsprzedaży
Serdecznie zapraszamy do Starego Browaru, Atrium, Poziom 0
|