Winkolacja sardyńska, Winkolekcja, Warszawa
| Data: | 27 maja |
| Godzina: | 20:00 |
| Miejsce: | Winkolekcja |
| Warszawa |
Już 27 maja spróbujemy regionalnej kuchni Sardynii, która uznana została za krainę kontrastów. Tego dnia odwiedzi nas sam Luca Fontana – przedstawiciel włoskiej winnicy MESA. Mesa powstała jako wyraz miłości do Sardynii, połączenie piękna i dobra, jako celebrowanie wyspiarskiej odrębności i jednego z największych osiągnięć tej kultury – wina. MENU: Przekąska I Culingionis – sardyńskie ravioli (ziemniaki, pecorino i parmezan) z szałwiowym masłem Wino: Primo Bianco Przekąska II Calamari ripieni – nadziewane sardelami mątwy Wino: Giunco Danie główne Udziec jagnięcy w duecie z królikiem z cukiniowym tagliatelle Wino: Buio Selekcja serów sardyńskich Wino: Buio Buio Deser Sebadas – ciasteczka z serem skropione miodem z cytrusowymi lodami Prowadzący: Luca Fontana i Sławomir Chrzczonowicz Zapisz się już dziś. Liczba miejsc ograniczona! - tel.: 22 54 28 031 - e-mail: winebar@winkolekcja.pl |








