Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej Zgadzam się

wine
magnify
(1 zdj.)
Sake Choya
  • Kraj: Japonia
  • Region:
  • Producent: Choya
  • Rok: -
  • Rodzaj: Białe; Słodkie;
  • Szczep: Cuvee
  • Zawartość alkoholu: 15.00%
  • Wielkość butelki: 0,7 l
  • Wprowadzone przez: zlaq
Dodaj zdjęcie

Średnia ocen

5.0

Opis

Sake to wino ryżowe, bezbarwne lub słomkowe o lekko słodkawym smaku. Podaje się je najczęściej na ciepło - w specjalnych porcelanowych naczynkach zwanych „sakazuki”. Od ponad 1000 lat, sake było produkowane z ryżu, rosnącego w regionie Nara na wschodzie Japonii, po czym fermentowane za pomocą specjalnej odmiany drożdży „Koji”. Choya sake tworzona jest z niemodyfikowanego genetycznie zboża co niezwykle uszlachetnia ten trunek.

Oceny opisowe
Komentarz Ocena Przez Dnia
       
Egzotyczne. Jestem zwolennikiem egzotyki, ale to wino nie przekonało mnie do siebie. Bez wyrazu. Przeciętne. 5 zlaq 2010/06/18
Miejsca zakupu
Dostawca Cena Data Dodany przez
         


Zaloguj się do serwisu aby obserwować aktywność innych użytkowników i odbierać od nich wiadomości.