Dodaj zdjęcie |
Opis Prosecco jest gronem z regionu Veneto, znanym od czasów rzymskich. Valentino Paladin zawsze troszczył się o tradycję i pozostaje w ścisłym związku z historycznymi korzeniami na polu enologii. Cartizze to największe osiągnięcie, jakie można otrzymać z gron Prosecco, elita win musujących, przeznaczona na specjalne, prestiżowe okazje. Rzadkość i wytworność wina mają ścisły związek z wytwarzaną ilością. Wino to odznacza się pełną życia, trwale perlącą i błyszczącą barwą. Może się także pochwalić czarującym, intensywnym, aromatycznym i owocowym bukietem. W smaku bardzo odświeżające, z nutką aromatycznej, lekkiej kwaskowatości. Wyborne jako aperitif oraz dodatek do deserów. Doskonałe też z daniami rybnymi i lżejszymi ... Prosecco jest gronem z regionu Veneto, znanym od czasów rzymskich. Valentino Paladin zawsze troszczył się o tradycję i pozostaje w ścisłym związku z historycznymi korzeniami na polu enologii. Cartizze to największe osiągnięcie, jakie można otrzymać z gron Prosecco, elita win musujących, przeznaczona na specjalne, prestiżowe okazje. Rzadkość i wytworność wina mają ścisły związek z wytwarzaną ilością. Wino to odznacza się pełną życia, trwale perlącą i błyszczącą barwą. Może się także pochwalić czarującym, intensywnym, aromatycznym i owocowym bukietem. W smaku bardzo odświeżające, z nutką aromatycznej, lekkiej kwaskowatości. Wyborne jako aperitif oraz dodatek do deserów. Doskonałe też z daniami rybnymi i lżejszymi, delikatniejszymi potrawami. Powinno się je serwować o temperaturze oscylującej między 6 a 8 stopni C. |