Pinot Nero, Poggio Pelato, Oltrepo Pavese DOC, Tenuta il Bosco, 2004
|
Opis Eliksir zdrowia. Wino o największej zawartości naturalnych antyoksydantów czyli przeciwutleniaczy, które neutralizują wolne rodniki, a tym samym zapobiegają chorobom serca, naczyń krwionośnych oraz opóźniają efekt starzenia się. Krzewy Pinot Nero są bardzo wysoko cenione przez światowych enologów. Winorośl ta wymaga terenów suchych i uprawy ekstensywnej, dając grona, mające tę szczególną właściwość, że mogą być poddawane fermentacji ze skórkami jak i bez nich. Pinot Nero, barwą kojarzy się z lśniącą wiśnią. Bukiet bardzo intensywny, tchnący młodością i leśnymi owocami. W smaku bardzo przyjemne, delikatne z odrobiną malin, truskawek i czarnych jagód. Wino należy podawać o temperaturze 16-18 stopni Celsjusza. Kiedy młode ... Eliksir zdrowia. Wino o największej zawartości naturalnych antyoksydantów czyli przeciwutleniaczy, które neutralizują wolne rodniki, a tym samym zapobiegają chorobom serca, naczyń krwionośnych oraz opóźniają efekt starzenia się. Krzewy Pinot Nero są bardzo wysoko cenione przez światowych enologów. Winorośl ta wymaga terenów suchych i uprawy ekstensywnej, dając grona, mające tę szczególną właściwość, że mogą być poddawane fermentacji ze skórkami jak i bez nich. Pinot Nero, barwą kojarzy się z lśniącą wiśnią. Bukiet bardzo intensywny, tchnący młodością i leśnymi owocami. W smaku bardzo przyjemne, delikatne z odrobiną malin, truskawek i czarnych jagód. Wino należy podawać o temperaturze 16-18 stopni Celsjusza. Kiedy młode, doskonale współgra z całym posiłkiem, dojrzałe, wspaniale towarzyszy gotowanym i pieczonym mięsom, a także serom. |