Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej Zgadzam się

2800 ocena!

2010/07/13

 

 

2800 ocena!

 

Jubileuszowym winem, które ocenił zlaq było...

 

California White Carlo Rossi

 

"Nic oryginalnego w powtarzaniu opinii już wyrażonych, lecz cóż zrobić, gdy nic innego nie przychodzi człowiekowi na myśl..? "Wino patelniane", to najlepsze określenie. " napisał.

 

 

 

 

Komentarze

Kiedyś oceniłem, że trunek ten nadaje się do gotowania. Dzisiaj chyba nie zaryzykowałbym takiego stwierdzenia. Znakomity kucharz uświadomił mi, że do gotowania powinniśmy używać takiego wina, jakie chcielibyśmy wypić do tej potrawy. To eliminuje wyżej wspomniany napój.

"napój" heheh

Carlo Rossi to temat długi jak rzeka :). Ze zdaniem kucharza się w 100% zgadzam.

Panie Krzysztofie,

ja ująłbym to w ten sposób: jaki kucharz, takie wino..

Pawle, żeby skomentować ten sam wątek w tej samej sekundzie...

To jakiś znak.. ;)

Pozdrawiam.

Dokładnie w tej samej sekundzie :)
Warto dodać, że dzieli nas 9 stref czasowych

Daleko mi do miana kucharza, ale się staram. Oczywiście myślę tu o winach. Z kucharzeniem jest trochę gorzej.

Witam,
trzeba jednak oddać cześć firmie Bols będącej właścicielem tej marki,
świetną robotę marketingową wykonali by wypromować ten niepijalny trunek.
Carlsbergowi z El Sol już tak dobrze nie poszło.

Co do win używanych do gotowania to ze wspomnianym kucharzem mogę się zgodzić, lecz moim zdaniem jeśli chodzi o dodawanie drogich win do potraw to do tematu trzeba podejść raczej ze zdrowym rozsądkiem i troską o własny portfel. Przecież przygotowując np. szynkę z dzika i mając na uwadze że podamy do niej np. Amarone nie wlejemy do marynaty butelki tego trunku (no chyba że nasz portfel jest aż tak zasobny iż takiego ubytku nie odczuje ;)), powinniśmy zakupić wino o wiele tańsze lecz przynajmniej zbliżone charakterem.

Zdrowy rozsądek przede wszystkim

Zaloguj się aby skomentować ten tekst


Zaloguj się do serwisu aby obserwować aktywność innych użytkowników i odbierać od nich wiadomości.